2015 – Twinkel

Week 0
Op 22 november 2015 is Twinkel bevallen van 5 pupjes. Het zijn 3 reutjes en 2 teefjes.
Ze worden vernoemd naar meren in Nova Scotia. Bij de foto’s zie je foto’s van de eerste dagen waaronder het eerste pupje dat werd geboren. Hierdoor werd Twinkel dus moeder, Kaylee oma en Gilly overgrootmoeder. Twinkel doet het erg goed. Ze verzorgt haar kroost alsof ze een ervaren moeder is. Pups groeien als kool.

Week 1
De Twipi`s zijn alweer een week oud. Het was hier even hectisch toen bleek dat er een hond met kennelhoest in huis liep. Intussen zijn we er, hopelijk, vanaf.
Twinkel doet het nog steeds goed als moeder en de puppen groeien als kool.

Week 2
Afgelopen zondag waren de pups alweer 2 weken oud/jong. Ze groeien als kool en ondertussen zijn ook de oogjes open gegaan. De gewichten liggen tussen de 1300 en de 1500 gram.
Helaas hebben de puppen ook kennelhoest gekregen. Het gaat gelukkig iedere dag een beetje beter.

Week 3
Zondag 13 december waren de pups 3 weken oud. De oogjes zijn nu helemaal open en ook gaan ze nu geluiden horen. Onderling gaan ze steeds meer spelen, soms hoor je gegrom uit de werpkist en dan ga je kijken, zijn er twee aan het spelen met elkaar.

Week 4
4 Weken oud en oh wat gaat de tijd snel. Ze eten vers vlees en brokjes, zijn voor het eerst buiten geweest in de tuin.  Gewichten liggen rond de 3 kilo. Ze blijven steeds langer wakker en in het spel gaat het er steeds ruwer aan toe.

Week 5
Week 5 alweer. Het gaat opschieten. Ze klimmen nu ook zelf over het hekje heen. Deze week zijn we naar geitenboerderij Het Geertje geweest waar behalve geiten ook varkens, paarden en koeien lopen. Het was schoolvakantie dus ook een hoop kinderen. Zie hier een impressie van de dag.
Na het Geertje zijn we nog even naar het Noord Aa geweest zodat ze ook even konden rennen. Daar kwamen ze hun kwart broer Robbie tegen.

Week 6
Afgelopen week hebben de puppen het erg druk gehad.
De chipper is geweest, ze hebben kennis gemaakt met paarden, bijna plat geknuffeld door mijn collega`s en ze hebben weer mee gereden in de auto. Volgende week staat de dierenarts op het programma. Verder hebben ze buiten in de tuin geravot als het weer het toe liet. Ook hebben ze voor het eerst een gedroogd konijnenoortje gekregen en lekker dat ze het vonden.

Week 7
7 Weken zijn er al weer om en op het moment dat ik dit schrijf zijn de eerste 3 puppen al verhuist. Toen de puppen 7 weken waren hebben  de puppykopers te horen gekregen welke pup bij hun komt wonen. Dit deden wij in het clubhuis van KC Zoetermeer.

Marijke Olsthoorn had een mooie taart gemaakt met alle stamboomnamen en roepnamen van de pups er op. Zelfs de geboetseerde hondjes hadden de juiste kleur bandjes om.
Het reutje met het zwarte bandje: Isaacs Lake v `t Dekkershof, roepnaam: Dobby  woont nu bij Karin en Karel Kuilman in Maasland
Het reutje met het bruine bandje: Oakleaf Lake v `t Dekkershof, roepnaam: Fox, woont bij zijn oom Moose en Marijke en Wouter v Aalst in Pijnacker
Het reutje met het grijze bandje: Eagle Lake v `t Dekkershof, roepnaam: Whisky, woont bij Ilse en Bert Eilander en hun 3 dochters  in Heiloo
Teefje met hetroze bandje: Spectacle Lake v `t Dekkershof, roepnaam: Senza, woont bij Majella en Robert Mollema en hun 3 zonen in Haarlem
Teefje met het turquoise bandje: Belliveau Lake v `t Dekkershof, roepnaam: Mara, woont bij Remco en Ismonde Kouwenhoven in Aarlanderveen

Fotoshoot bij InfoLeo
Op oudjaarsdag zijn we met de puppen naar de fotostudio geweest van InfoLeo. De foto’s zie je hieronder in het album. Wij zijn er erg blij mee