2017 – Twinkel

Week 0
Op woensdag 23 augustus is Twinkel bevallen van 8 pups, 3 reutjes en 5 teefjes. Helaas was 1 van de teefjes niet levensvatbaar en hebben we besloten om haar donderdag 24 augustus in te laten slapen. De overige pups doen het goed en Twinkel is weer op en top moeder.

 

Week 1
De tijd gaat snel. De pups zijn alweer een week oud/jong. Oh wat worden ze groot. Afgelopen week was het erg warm en daar Twinkel last van. Ze is een paar dagen niet echt lekker geweest, gelukkig hebben de puppen er niet onder geleden.

 

Week2
2 Weken jong en de oogjes zijn van alle pups open. Ook worden ze steeds beweeglijker in de werpkist.

 

Week 3
De oogjes en oortjes zijn open, begin tot interactie met elkaar. Soms komt er een gegrom uit de werpkist. Ze waggelen een beetje door elkaar heen en toch merk je dat ze steeds beter op hun pootjes gaan staan en dat de spieren sterker worden.
zal niet lang meer duren eer ze uit de werpkist komen en gaan wennen aan vast voedsel.

 

Week 4
De pups zijn de werpkist, eten nu 2x per dag vast voedsel en drinken ook nog bij Twinkel.
Ze hebben kennis gemaakt met onze poedel Jolene, ook een ganzenvleugel hebben ze geroken en vast gehad. De eerste wandeling in de doggyride is ook een feit. Met mooi droog weer zijn ze ook steeds vaker in de tuin.
De pups mogen nu ook bezoek hebben van de nieuwe toekomstige eigenaren.

Week 5
De pups zijn 5 weken oud. De eerste autorit hebben ze ook al achter de rug, in het begin was het even piepen maar op de terugweg lagen ze lekker te slapen. Ook zijn ze steeds vaker in de tuin te vinden zolang het droog weer is. Daar ontdekken ze iedere keer weer andere dingen.

 

Week 6
Deze week zijn de pups gechipt en zijn de stamboomnamen gekoppeld aan de pups. Het is dus nu geen bandje groen meer maar de pup heeft een naam. Ook zijn ze bij InfoLeo geweest in de fotostudio. Leo heeft zijn best weer gedaan om het zooitje ongeregeld op de foto te zetten.

 

Week 7
De laatste week dat de pups hier zijn. Vanaf 17 oktober gaan de pups verhuizen naar hun nieuwe eigenaar. Dan zit onze “taak” er weer op en gaat ons leven weer normaal zijn.  Ze zijn nu veel buiten, gaan lekker mee in de auto, zijn bij de universiteitskliniek van Utrecht geweest voor een Levershunttest. Gelukkig waren alle pups negatief getest. Is toch altijd weer even spannend. Ook zijn ze getiterd door dierenarts Brenda Ooms.
Onze pups worden niet meer standaard met 6, 9 en 12 wek ingeënt, maar met 6 a 7 weken wordt er een beetje bloed afgenomen om te kijken of de pup nog genoeg maternale afweerstoffen heeft van de moederhond. Als dat zo is dan slaat een enting niet aan. Meestal wordt er dan het advies gegeven om 3 weken later weer te titeren. De maternale afweerstoffen verdwijnen namelijk in de loop van de weken, maar wanneer dat is bij iedere pup verschillend. Om het moment zo goed mogelijk te kiezen, dat de enting zo goed mogelijk aanslaat, laat ik dus de puppen titeren.