Over ons

Wij zijn Arie Dekker en Ellen van Oosten en zijn de eigenaren van de kennel Van ‘t Dekkershof. De dieren zijn de hobby van mij, Ellen. Al sinds mijn kinderjaren ben ik omringd door dieren. Op mijn 9e jaar kwam mijn eerste hondje, Rakker, een zwart dwergpoedeltje.

Toen Arie en ik in 1991 samen gingen wonen, kwam er al snel een kat en daarna onze eerste eigen hond Heavy, een Golden Retriever. Met haar ben ik de hondensport ingerold en begon ik ook met het lesgeven op een Kynologenclub in Den Haag.
De Kynologenclub was ook de plek waar ik voor het eerst in aanraking kwam met een Toller en ik was gelijk verliefd op het ras. Het duurde echter tot 2005 voor we onze eigen Toller in de armen konden sluiten. Dat was onze Gilly (Alliance de la Vie Banty’s Gillican). Nu hebben we 9 Tollers (waarvan er 5 in gastgezinnen wonen) en 1 totaal onherleidbaar ras.

Dat is nog niet alles: er lopen ook nog 5 katten rond,  4 Maine Coons en 1 HTK-kat. Om het compleet te maken is er tenslotte ook nog 1 groot konijn en een Grijze Roodstaart papegaai in huis. Al met al een gezellige beestenboel dus.
Na het lesgeven bij de Kynologenclub in Den Haag ben ik terecht gekomen bij de Kynologen Club Zoetermeer, waar ik momenteel apporteer-/jachttraining geef en sinds 2017 geef ik ook jachtinstructie bij Stichting Jachthonden Delfland.
Ik heb de cursus Algemene Vorming van Hondenopvoeding en -Opleiding met goed gevolg gedaan en heb sinds 2013 het diploma Kynologisch Instructeur. Ik heb diverse lezingen en workshops gevolgd om bij te blijven. Ook nu nog volg ik lezingen en workshops om bij te leren.

Tevens heb ik het diploma Honden- en Kattenbesluit behaald. Dit is een wettelijk verplicht bewijs voor iedereen die bedrijfsmatig honden en/of katten houdt (ook een fokker wordt als zodanig gezien ook al is dit niet altijd het geval). Deze cursus belicht alle kanten van het houden van honden en katten zoals bijvoorbeeld: wanneer is een dier gezond; welke maatregelen moeten er genomen worden als een dier ziek wordt; hoe en wat m.b.t. de huisvesting etc.
Verder heb ik bijna 2 jaar stage gelopen bij een hondentrimsalon en hou ik deze vaardigheden bij door vrijwillig asielhonden te trimmen.

Met mijn Tollers heb ik verschillende trainingen gedaan waaronder Jachttraining, Apporteersport, VerkeersZekere Hond, Clickertraining en G&G1.

Arie is in dit alles mijn grote steun en toeverlaat en zonder hem kon ik dit allemaal niet doen.
Wij zijn lid van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. Op de site van deze club is heel veel informatie met betrekking tot Tollers terug te vinden zoals een uitgebreide rasomschrijving, het karakter, ziekten, gezondheid en heel veel meer. Ik raad u dan ook aan om deze site door te nemen als u voor een Toller kiest. Ook zijn wij aangesloten bij de Raad van Beheer op Kynologisch Beheer.