Wie zijn wij?

Wij zijn Arie Dekker en Ellen van Oosten.

De dieren zijn de hobby van mij, Ellen. Sinds mijn kinderjaren ben ik omringd door dieren. Op mijn 9e jaar kwam mijn eerste hondje, dat was Rakker een zwart dwergpoedeltje.

Toen Arie en ik samen gingen wonen in 1991 kwam er al snel een kat en daarna onze eerste eigen hond, dat was een Golden Retriever, Heavy genaamd. Met haar ben ik de hondensport ingerold en ben ik begonnen met het lesgeven op een kynologenclub in Den Haag.

Dat was ook de plek waar ik voor het eerst een Toller zag en ik was gelijk verliefd op het ras. Het duurde echter tot 2005 voor we onze eigen Toller in de armen konden sluiten. Dat was onze Gilly (Alliance de la Vie Banty`s Gillican). Nu hebben we 7 Tollers, waarvan 3 in  gastgezinnen wonen, 1 grote poedel zwart/wit en   1 totaal onherleidbaar ras.

Dat is nog niet alles: er lopen ook nog 6 katten rond waarvan 1 heilige Birmaan, waar ik mee heb gefokt, 3 Maine coon en 2 HTK-kat, 2 grote konijnen en een Grijze Roodstaart papegaai. Al met al een gezellige beestenboel in huis.

Na het lesgeven bij de kynologenclub in Den Haag ben ik terecht gekomen bij een kynologenclub in Zoetermeer alwaar ik apporteer/jachttraining geef en sinds dit jaar geef ik ook jachtinstructie bij KNJV Delfland.

Ik heb de cursus Algemene Vorming van O&O met goed gevolg gedaan en heb sinds 2013 het diploma Kynologisch Instructeur. Ik heb diverse lezingen en workshops gevolgd om bij te blijven. Ook nu nog volg ik lezingen en workshops om bij te leren.

Verder heb ik bijna 2 jaar in een hondentrimsalon stage gelopen en hou ik deze vaardigheden bij door vrijwillig asielhonden te trimmen.

Tevens heb ik mijn diploma Honden- en Kattenbesluit behaald.

Met mijn Tollers heb ik verschillende trainingen gedaan waaronder Jachttraining, Apporteersport, VerkeersZekere Hond, Clickertraining en G&G1.

Arie is in dit alles mijn grote steun en toeverlaat, zonder hem kon ik dit allemaal niet doen.

We zijn lid van de Vereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever en van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever club Nederland. Op beide sites is heel veel informatie terug te vinden zoals ziekten en gezondheid. Ik raad u dan ook aan om zeker deze sites door te nemen als u voor een Toller kiest.